taraflarına yandığımın ahmet'i..

haklı olarak bu zat'ın hakkında bir yazı okumak istemeyenler için kısa bir özet geçmek gerekir ise alttaki resimler arasındaki tek farkı bulunuz testini çözmeye davet ediyorum.

http://www.taraf.com.tr/makale/2533.htm

taraf gazetesinde yazdığı yazılarla ''biz tarafsızız, herkese giydiririz, kralı gelse korkutmaz, arkamız sağlam'' demek isteyen ak sakkalı zat.

bugünler atatürk ile uğraşmak tekrar moda olduğundan kendisi eksik kalmayıp bir yazı yazmak istemiş. lakin pek olmamış be ahmet.

''atatürk bir diktatördü.'' buyurmuş kendileri. hele hele laflara bak. pek yabancı gelmiyor bu söylemler. f tipi internet gencligi epeydir dolamıştı bu sözü klavyelelerine. hatta vakti zamanında atatürk ile röportoja gelen alaman bir gazeteci de saatlerce yaptığı konuşmanın ardından yazısına başlık olarak bunu layık görmüştü. ama gel gör ki ahmetçiğim olmamış. ne sen, ne senin gibi düşünenlerin atladığı nokta atatürk'ün eğitimsiz halkına batılı olmayı değil, modern olmayı öğretmeye çalışmasıdır. ve bu modernlikte tekkelerin, kendi çıkarları için dini kendi yorumlarıyla ele alıp, halkı kandıran hacı-hocaların yeri yoktu. bu yüzden halkının kanı, tırnağıyla kazandığı vatanını, bağımsızlığını çar çapulcunun eline bırakmamak için olabildiğine sertti. ha bok atmak için çok meraklıysan; ''atatürk yeteri kadar sert değildi, o örümcek kafalıların kafasına kafasına vurup ileri görüşlülüğüne yakışanı yapıp zamanında badem bıyıklıları başımızda olmasını engelleyebilirdin.'' diyebilirsin. gençliğe seslenmişti gerçi atatürk ''içerde ve dışarda düşmanların olacak'' diye. ama neyse ahmetçiğim hani bir yerde tutulur hali olurdu dediklerinin.

daha olmamışsın ahmet. ama ''aferim ahmet, sen bu yolda devam et.''(..aziz nesin)

senin niyetin gayet açık. yıllardır içindeki kini, öfkeyi, nefreti biriktirip bir yerden atatürk'e sallamaya çalışıp; uygun mekan, zaman veya söz bulamayanlara yem atmak. o yemi yemeye hazır o kadar zihniyet var. onlara oyna sen. yakışır.

yazında pek dikkate alınacak yer göremedim. ama ''ölümü öp en çok ne dikkatini çekti'' dersen, önce saçma sapan zırvalarınla çamur attığın kişiye her cümle sonrası bir iltifatta bulunman. nasıl mı? mesela önce ''zorla şapka giydirip, zorla müzik dinleterek batılı bir toplum yaratabileceğini sanıyordu. yaratılamazdı, yaratamadı.'' diyip, sonrasında ''ama kurtuluş savaşı’nı çok iyi örgütledi, cumhuriyeti kurdu. liderliği ile ülkenin önemli bir dönemeçten geçmesini sağladı. bu gerçek değişmez.'' gibi ahmetçiğim. bütün yazını bu çizgide yazmışsın.

daha olmamışsın ahmet. ama ''aferim ahmet, sen bu yolda devam et.''

''kendi yaptıklarını atatürk’ün arkasına saklanarak yapmak isteyenler, saçmalıklarını gittikçe artırıyorlar.'' buyurmuşsun. e adama sormazlar mı yahu sen bu yaptıklarından sonra kimin arkasına saklanacaksın diye.

eferüm oğlum ehmet! sen bu yolda devam et! varlığın halka rahmet! sakın çekme zahmet, allah versin afiyet!

esir iken mümkün müdür böyle özgürce saçmalamak? yatıp kalkıp atatürk'e dua et. (neyzen tevfik)

anladın sen onu ahmet. öptüm mujuk.
cevap: biri vatan için can verir, öteki ..

0 yorum:

Yorum Gönder

kamera stop..!

''yalnızlığıma kapalı gişeyim..!''

İzleyiciler

arşiv