"Ben senin çocukluğunu bilirim..!"


pskiloji gariptir.. hayvanlı olanı var, insanlı olanı.. porno sanki!

ama aile psikolojisi çok mühimdir cancağızım. değinmek istediğim mevzu anne, baba, çocuk üçgeninin dışında kalıyor aslında. daha çok ağzımızdan eksik etmediğimiz kardeş konusuna değinmek niyetindeyim.

şimdi kimisi arkadaş gibi olabiliyor gardaşıyla, kimisi normal oluyor hatta kimisi töbestafurullah(oldu mu?) düşman dahi olabiliyor! burda konu başlıklarını tekrardan bir alt başlık haline getirmek istiyorum. şöyle ki..

1.psikoloji
a)insanlı psikoloji
a) 1. aile psikolojisi
a) 1. x] kardeşlik psikolojisi
a) 1. x] z= düşmanca kardeşlik psikolojisi

Şimdi mükemmel tesbitlerimden birisini daha paylaşmak üzereyim ahali.. bireyler ailelerinde sorunlar yaşayabilir. bu çok normal bir durum. türk aile yapısında sorun yaşamamak garip olur sanırım. yani daha çocuk yaşta, aileler direk çocukların kişiliklerini şekillendiriyorlar. sonra zamanla çocuk büyüdükçe kabuğunu kırmaya başlıyor ve aileden uzaklaştıkça da bir rahatlıyor. o aile tarafından şekillenen kişiliğini gizlemeye başlıyor. yeni bir maske takınıp yeni bir insan olduğunu düşünüyor. örneğin üniversiteye giden bir ergen kızımızı düşünün. yeni bir çevreye adepte olurken, o çevreye kendisini tanıtırken önceki hayatının artık bir önemi yoktur. o ne olmak istiyorsa o'dur. ailesiyle üniversite eğitimi bitene kadar çok fazla karşılaşmayacağı için o taktığı maske ile gayet mutlu mesut yaşamaktadır. fakat bu ailesinden kalan bastırmış olduğu acıları, çocukluğundan beri yaşadığı travmaları bilinçaltına atmaya ne kadar çabalarsa çabalasın bazı konularda patlak verebiliyor.

Bu girizgah aslında çok mühim değil. asıl konu bu patlak verme anlarıdır. kısaca değinip bugün ki beraberliğimizin de sonuna geleceğiz.

3 arkadaş üniversitede aynı evi paylaşırken elbette sorunlar yaşanabilir.. fakat 2 tane kardeş aynı evde yaşarken bu bastırılmış olan duygularını anne, babadan uzak da olsa taraflardan biri olmadık şeylerde kardeşine yansıtabiliyor. çünkü o taktığı maskeyi de, takmadan önceki halini de bilen birinin olduğunun farkında olmak onun, bilinçaltını ve üstünü pert ediyor. nerde, nasıl davranması gerektiğini kestiremeyen bu canlı türü çok gereksiz bir insan oluveriyor.

Hepimiz bu ve buna benzer maskeleri takıyoruz, artık bu çağda takmıyorum diyene aldırış etmeyin fakat siz siz olun, bu maskelerden birini bastırmak isteyen kişilerden uzak durun.. en yakınındakine bile zarar veren ergenden korkun!

Arkadaş, kardeş, sevgili.. ne olursanız olun taktığınız maskelerden utanmayın. herkes takıyo lan onları.. onlarla yaşamayı kabullenmedikçe işte böyle ezik oluyorsunuz.. barışın önceki hayatınızla da.. herkesin ailesinin psikolojisi böyle işte..

Psikoloji nedir? insanın kendine yakışan maskeyi takmasıdır!



0 yorum:

Yorum Gönder

kamera stop..!

''yalnızlığıma kapalı gişeyim..!''

İzleyiciler

arşiv