kul jikan

kul nesimi'ye sormuşlar, seyyid nesimi'ye değil. demişler ki ''yarin ile hoş musun?'' tam da adamına sormuş pezevenkler. o da ''hoş olayım, olmayayım o yar benim. kime ne?'' diye terslemiş pezoları. ne güzel söylemiş değil mi?

koca bir asıra yakın süre boyunca hep seyyid nesimi sanıp okumuş onu kuşaklar. çok sonraları anlaşılmış başka biri olduğu.. gerçek adı da ali imiş zaten. o çok daha sonra anlaşılmış.

gereksiz bilgilerle donatılmış bu 100 fırça darbelik beyni hayretlere sürükler böyle olaylar. bir insan ömrü kadar yaşamış bu efendi yazmış, çizmiş ve asırlarca başka biri sanılmış. yazık lan sana kul nesimi!


kul jikan bir an kendisini o'na benzetti hallicesinden. kimsenin bilmediği bir mahlas ile yazmış, çizmiş ama kimselere onun kendisi olduğuna inandıramamış beyzadeniz. sonra o gizli ortamdan çıkıp siktiri boktan ''KAMERA STOP!'' demiş. çükünden düşenleri buraya koymuş. kökünü saklamış. yıllar sonra birilerinin bulup okumasını istemiş. yıllarca bekleyin şimdi o güzelim yazıları. şimdilik bunlar kâfi size. ha bir de unutmadan:

kah çıkarım gökyüzüne
siklemez kimse beni..

kah inerim yeryüzüne
ben siklemem kimseyi..

yaa. haydar haydar.

0 yorum:

Yorum Gönder

kamera stop..!

''yalnızlığıma kapalı gişeyim..!''

İzleyiciler

arşiv